Debian Bug report logs - #584995
Failed to create ext4 filesystem

Package: installation-reports; Maintainer for installation-reports is Debian Install Team <debian-boot@lists.debian.org>;

Reported by: "Fahri Hasan" <fahri_hasan@hotmail.com>

Date: Tue, 8 Jun 2010 07:06:01 UTC

Severity: normal

Done: Holger Levsen <holger@layer-acht.org>

Bug is archived. No further changes may be made.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to debian-bugs-dist@lists.debian.org, Debian Install Team <debian-boot@lists.debian.org>:
Bug#584995; Package installation-reports. (Tue, 08 Jun 2010 07:06:04 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to "Fahri Hasan" <fahri_hasan@hotmail.com>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to Debian Install Team <debian-boot@lists.debian.org>.

Your message did not contain a Subject field. They are recommended and useful because the title of a $gBug is determined using this field. Please remember to include a Subject field in your messages in future.

(Tue, 08 Jun 2010 07:06:04 GMT) Full text and rfc822 format available.


Message #5 received at submit@bugs.debian.org (full text, mbox):

From: "Fahri Hasan" <fahri_hasan@hotmail.com>
To: submit@bugs.debian.org
Date: Tue, 08 Jun 2010 10:03:42 +0400
Package: installation-reports

Boot method: < CD >
Image version:  
<http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/i386/iso-cd/debian-testing-i386-kde-CD-1.iso>
Date: <07-Jun-2010>

Machine: <>
Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+
Memory: 2Gb
Partitions: <>

Output of lspci -knn:

00:00.0 RAM memory [0500]: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller  
[10de:03ea] (rev a1)
	Subsystem: nVidia Corporation Device [10de:cb84]
00:01.0 ISA bridge [0601]: nVidia Corporation MCP61 LPC Bridge [10de:03e0]  
(rev a2)
	Subsystem: nVidia Corporation Device [10de:cb84]
00:01.1 SMBus [0c05]: nVidia Corporation MCP61 SMBus [10de:03eb] (rev a2)
	Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Device [1462:7309]
	Kernel driver in use: nForce2_smbus
	Kernel modules: i2c-nforce2
00:01.2 RAM memory [0500]: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller  
[10de:03f5] (rev a2)
	Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Device [1462:7309]
00:02.0 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation MCP61 USB Controller  
[10de:03f1] (rev a3)
	Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Device [1462:7309]
	Kernel driver in use: ohci_hcd
	Kernel modules: ohci-hcd
00:02.1 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation MCP61 USB Controller  
[10de:03f2] (rev a3)
	Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Device [1462:7309]
	Kernel driver in use: ehci_hcd
	Kernel modules: ehci-hcd
00:04.0 PCI bridge [0604]: nVidia Corporation MCP61 PCI bridge [10de:03f3]  
(rev a1)
00:05.0 Audio device [0403]: nVidia Corporation MCP61 High Definition  
Audio [10de:03f0] (rev a2)
	Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Device [1462:7309]
00:06.0 IDE interface [0101]: nVidia Corporation MCP61 IDE [10de:03ec]  
(rev a2)
	Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Device [1462:7309]
	Kernel driver in use: pata_amd
	Kernel modules: pata_amd
00:07.0 Bridge [0680]: nVidia Corporation MCP61 Ethernet [10de:03ef] (rev  
a2)
	Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Device [1462:7309]
	Kernel driver in use: forcedeth
	Kernel modules: forcedeth
00:08.0 IDE interface [0101]: nVidia Corporation MCP61 SATA Controller  
[10de:03f6] (rev a2)
	Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Device [1462:7309]
	Kernel driver in use: sata_nv
	Kernel modules: sata_nv
00:09.0 PCI bridge [0604]: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge  
[10de:03e8] (rev a2)
	Kernel driver in use: pcieport
	Kernel modules: shpchp
00:0b.0 PCI bridge [0604]: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge  
[10de:03e9] (rev a2)
	Kernel driver in use: pcieport
	Kernel modules: shpchp
00:0c.0 PCI bridge [0604]: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge  
[10de:03e9] (rev a2)
	Kernel driver in use: pcieport
	Kernel modules: shpchp
00:18.0 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K8  
[Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration [1022:1100]
00:18.1 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K8  
[Athlon64/Opteron] Address Map [1022:1101]
00:18.2 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K8  
[Athlon64/Opteron] DRAM Controller [1022:1102]
00:18.3 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K8  
[Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control [1022:1103]
	Kernel driver in use: k8temp
	Kernel modules: k8temp
01:09.0 Network controller [0280]: Techsan Electronics Co Ltd B2C2  
FlexCopII DVB chip / Technisat SkyStar2 DVB card [13d0:2103] (rev 02)
	Subsystem: Techsan Electronics Co Ltd B2C2 FlexCopII DVB chip / Technisat  
SkyStar2 DVB card [13d0:2103]
02:00.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc RV670PRO  
[Radeon HD 3850] [1002:9505]
	Subsystem: ATI Technologies Inc Device [1002:2542]
02:00.1 Audio device [0403]: ATI Technologies Inc Radeon HD 3870 Audio  
device [1002:aa18]
	Subsystem: ATI Technologies Inc Radeon HD 3870 Audio device [1002:aa18]

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot:           [O]
Detect network card:    [O]
Configure network:      [O]
Detect CD:              [O]
Load installer modules: [O]
Detect hard drives:     [O]
Partition hard drives:  [E]
Install base system:    [ ]
Clock/timezone setup:   [ ]
User/password setup:    [ ]
Install tasks:          [ ]
Install boot loader:    [ ]
Overall install:        [ ]

Comments/Problems:

<Sorry for my bad english. When I try to install Debian testing, i have  
this fail:
Failed to create faile system
The ext4 file system creation in partition #1 of SCSI3 (0,0,0) (sda)  
failed.
I post lspci -knn with SystemRescueCD 1.5.4 (Linux sysresccd  
2.6.32.13-std154-i386)>




Changed Bug title to 'Failed to create ext4 filesystem' from '(no subject)' Request was from Miguel Figueiredo <elmig@debianpt.org> to control@bugs.debian.org. (Thu, 03 Feb 2011 23:33:06 GMT) Full text and rfc822 format available.

Information forwarded to debian-bugs-dist@lists.debian.org, Debian Install Team <debian-boot@lists.debian.org>:
Bug#584995; Package installation-reports. (Sat, 12 Feb 2011 21:09:07 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Miguel Figueiredo <elmig@debianpt.org>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to Debian Install Team <debian-boot@lists.debian.org>. (Sat, 12 Feb 2011 21:09:07 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #12 received at 584995@bugs.debian.org (full text, mbox):

From: Miguel Figueiredo <elmig@debianpt.org>
To: 584995@bugs.debian.org
Cc: "Fahri Hasan" <fahri_hasan@hotmail.com>
Subject: #584995 Failed to create ext4 filesystem
Date: Sat, 12 Feb 2011 21:07:23 +0000
hi,

regarding the bug you reported, can you try the latest release - Debian 
Squeeze - and report if the problem still persists?

I have done several installations with ext4 (on i386 and amd64) and always 
successful.
We would like to close (if solved) this report or analyse deeper in case you 
still have problems with ext4.

-- 
Melhores cumprimentos/Best regards,

Miguel Figueiredo
http://www.DebianPT.org




Reply sent to Holger Levsen <holger@layer-acht.org>:
You have taken responsibility. (Wed, 17 Jul 2013 19:00:33 GMT) Full text and rfc822 format available.

Notification sent to "Fahri Hasan" <fahri_hasan@hotmail.com>:
Bug acknowledged by developer. (Wed, 17 Jul 2013 19:00:34 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #17 received at 584995-done@bugs.debian.org (full text, mbox):

From: Holger Levsen <holger@layer-acht.org>
To: 584995-done@bugs.debian.org, 585045-done@bugs.debian.org, 579576-done@bugs.debian.org, 571473-done@bugs.debian.org, 563130-done@bugs.debian.org, 559679-done@bugs.debian.org, 551280-done@bugs.debian.org, 524674-done@bugs.debian.org, 523342-done@bugs.debian.org, 520443-done@bugs.debian.org, 511592-done@bugs.debian.org, 513976-done@bugs.debian.org, 514055-done@bugs.debian.org, 514813-done@bugs.debian.org, 514994-done@bugs.debian.org, 515163-done@bugs.debian.org, 516153-done@bugs.debian.org
Subject: closing old installation-reports from lenny
Date: Wed, 17 Jul 2013 19:41:58 +0200
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Hi,

thank you for your installation-report you send quite some time ago.

Quite probably your issue has been addressed by now, if it hasn't please open 
a new bug report, so that we can re-investigate the issue.


cheers,
	Holger

[signature.asc (application/pgp-signature, inline)]

Bug archived. Request was from Debbugs Internal Request <owner@bugs.debian.org> to internal_control@bugs.debian.org. (Thu, 15 Aug 2013 07:36:43 GMT) Full text and rfc822 format available.

Send a report that this bug log contains spam.


Debian bug tracking system administrator <owner@bugs.debian.org>. Last modified: Thu Apr 17 01:45:30 2014; Machine Name: buxtehude.debian.org

Debian Bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.