Debian Bug report logs - #519038
lm-sensors: dme1737 does not honour sensors3.conf settings

version graph

Package: lm-sensors; Maintainer for lm-sensors is Aurelien Jarno <aurel32@debian.org>; Source for lm-sensors is src:lm-sensors.

Reported by: Kushal Koolwal <kushalkoolwal@hotmail.com>

Date: Mon, 9 Mar 2009 23:51:04 UTC

Severity: minor

Found in version lm-sensors-3/1:3.0.2-1

Done: Aurelien Jarno <aurelien@aurel32.net>

Bug is archived. No further changes may be made.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to debian-bugs-dist@lists.debian.org, kushalkoolwal@hotmail.com, Aurelien Jarno <aurel32@debian.org>:
Bug#519038; Package lm-sensors. (Mon, 09 Mar 2009 23:51:06 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Kushal Koolwal <kushalkoolwal@hotmail.com>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to kushalkoolwal@hotmail.com, Aurelien Jarno <aurel32@debian.org>. (Mon, 09 Mar 2009 23:51:07 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #5 received at submit@bugs.debian.org (full text, mbox):

From: Kushal Koolwal <kushalkoolwal@hotmail.com>
To: Debian Bug Tracking System <submit@bugs.debian.org>
Subject: lm-sensors: dme1737 does not honour sensors3.conf settings
Date: Mon, 09 Mar 2009 16:50:09 -0700
Package: lm-sensors
Version: 1:3.0.2-1+b2
Severity: minor


I tried modifying the settings for my dme1737 module in /etc/sensors3.conf file like this:
*******************************************************************
chip "dme1737-*"
# Temperature inputs
   label temp1 "CPU Temp"
   label temp2 "M/B Temp"
   label temp3 "Unknwon"
*******************************************************************

But in my output (sensors) the label names (CPU Temp & M/B Temp) does not appear.
Here is my "sensors" output:
*******************************************************************
debian-486:~# sensors
sch311x-isa-0c70
Adapter: ISA adapter
in0:         +5.27 V  (min =  +0.00 V, max =  +6.64 V)   
in1:         +1.87 V  (min =  +0.00 V, max =  +2.99 V)   
in2:         +3.27 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.38 V)   
in3:         +4.92 V  (min =  +4.69 V, max =  +5.18 V)   
in4:        +11.97 V  (min =  +0.00 V, max = +15.94 V)   
in5:         +3.27 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.38 V)   
in6:         +2.92 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.38 V)   
fan1:          0 RPM  (min =    0 RPM)
fan2:          0 RPM  (min =    0 RPM)
fan3:          0 RPM  (min =    0 RPM)
temp1:       +54.2°C  (low  = -127.0°C, high = +127.0°C)  
temp2:       +28.8°C  (low  = -127.0°C, high = +127.0°C)  
temp3:         FAULT  (low  = -127.0°C, high = +127.0°C)  ALARM  
cpu0_vid:   +0.000 V
*******************************************************************


-- System Information:
Debian Release: 5.0
  APT prefers stable
  APT policy: (500, 'stable')
Architecture: i386 (i586)

Kernel: Linux 2.6.26-1-486
Locale: LANG=en_US.UTF-8, LC_CTYPE=en_US.UTF-8 (charmap=UTF-8)
Shell: /bin/sh linked to /bin/bash

Versions of packages lm-sensors depends on:
ii  libc6                       2.7-18       GNU C Library: Shared libraries
ii  libsensors4                 1:3.0.2-1+b2 library to read temperature/voltag
ii  perl                        5.10.0-19    Larry Wall's Practical Extraction 
ii  sed                         4.1.5-6      The GNU sed stream editor

lm-sensors recommends no packages.

Versions of packages lm-sensors suggests:
pn  i2c-tools                     <none>     (no description available)
pn  read-edid                     <none>     (no description available)
pn  sensord                       <none>     (no description available)

-- no debconf information




Information forwarded to debian-bugs-dist@lists.debian.org, Aurelien Jarno <aurel32@debian.org>:
Bug#519038; Package lm-sensors. (Tue, 10 Mar 2009 21:03:03 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Aurelien Jarno <aurelien@aurel32.net>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to Aurelien Jarno <aurel32@debian.org>. (Tue, 10 Mar 2009 21:03:03 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #10 received at 519038@bugs.debian.org (full text, mbox):

From: Aurelien Jarno <aurelien@aurel32.net>
To: Kushal Koolwal <kushalkoolwal@hotmail.com>, 519038@bugs.debian.org
Subject: Re: Bug#519038: lm-sensors: dme1737 does not honour sensors3.conf settings
Date: Tue, 10 Mar 2009 22:01:42 +0100
On Mon, Mar 09, 2009 at 04:50:09PM -0700, Kushal Koolwal wrote:
> Package: lm-sensors
> Version: 1:3.0.2-1+b2
> Severity: minor
> 
> 
> I tried modifying the settings for my dme1737 module in /etc/sensors3.conf file like this:
> *******************************************************************
> chip "dme1737-*"

Here you have dme1737-*

> # Temperature inputs
>    label temp1 "CPU Temp"
>    label temp2 "M/B Temp"
>    label temp3 "Unknwon"
> *******************************************************************
>
> But in my output (sensors) the label names (CPU Temp & M/B Temp) does not appear.
> Here is my "sensors" output:
> *******************************************************************
> debian-486:~# sensors
> sch311x-isa-0c70

And here sch311x-isa

What are you expecting?

> Adapter: ISA adapter
> in0:         +5.27 V  (min =  +0.00 V, max =  +6.64 V)   
> in1:         +1.87 V  (min =  +0.00 V, max =  +2.99 V)   
> in2:         +3.27 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.38 V)   
> in3:         +4.92 V  (min =  +4.69 V, max =  +5.18 V)   
> in4:        +11.97 V  (min =  +0.00 V, max = +15.94 V)   
> in5:         +3.27 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.38 V)   
> in6:         +2.92 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.38 V)   
> fan1:          0 RPM  (min =    0 RPM)
> fan2:          0 RPM  (min =    0 RPM)
> fan3:          0 RPM  (min =    0 RPM)
> temp1:       +54.2°C  (low  = -127.0°C, high = +127.0°C)  
> temp2:       +28.8°C  (low  = -127.0°C, high = +127.0°C)  
> temp3:         FAULT  (low  = -127.0°C, high = +127.0°C)  ALARM  
> cpu0_vid:   +0.000 V
> *******************************************************************
> 
> 
> -- System Information:
> Debian Release: 5.0
>   APT prefers stable
>   APT policy: (500, 'stable')
> Architecture: i386 (i586)
> 
> Kernel: Linux 2.6.26-1-486
> Locale: LANG=en_US.UTF-8, LC_CTYPE=en_US.UTF-8 (charmap=UTF-8)
> Shell: /bin/sh linked to /bin/bash
> 
> Versions of packages lm-sensors depends on:
> ii  libc6                       2.7-18       GNU C Library: Shared libraries
> ii  libsensors4                 1:3.0.2-1+b2 library to read temperature/voltag
> ii  perl                        5.10.0-19    Larry Wall's Practical Extraction 
> ii  sed                         4.1.5-6      The GNU sed stream editor
> 
> lm-sensors recommends no packages.
> 
> Versions of packages lm-sensors suggests:
> pn  i2c-tools                     <none>     (no description available)
> pn  read-edid                     <none>     (no description available)
> pn  sensord                       <none>     (no description available)
> 
> -- no debconf information
> 
> 
> 

-- 
Aurelien Jarno	                        GPG: 1024D/F1BCDB73
aurelien@aurel32.net                 http://www.aurel32.net




Information forwarded to debian-bugs-dist@lists.debian.org, Aurelien Jarno <aurel32@debian.org>:
Bug#519038; Package lm-sensors. (Wed, 11 Mar 2009 00:57:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Kushal Koolwal <kushalkoolwal@hotmail.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to Aurelien Jarno <aurel32@debian.org>. (Wed, 11 Mar 2009 00:57:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #15 received at 519038@bugs.debian.org (full text, mbox):

From: Kushal Koolwal <kushalkoolwal@hotmail.com>
To: <519038@bugs.debian.org>
Subject: FW: Bug#519038: lm-sensors: dme1737 does not honour sensors3.conf settings
Date: Tue, 10 Mar 2009 17:55:25 -0700
> What are you expecting?
Ah..I see what happened. In Linux kernel the support for my chipset,
SCH3114, is contained inside dme1737 module. So the module dme1737 has
to be loaded to get output from sensors. Since there is no specific
settings for SCH311X in sensors3.conf I thought may be the settings of
dme1737 in sensors3.conf should work because that is the required
module.
 
However, I got it working by adding the following files to my
sensors3.conf file.
chip "sch311x-isa-*"
 # Temperature inputs
label temp1   "CPU Temp"
label temp2   "M/B Temp"
label temp3   ""Unknown"
 
or better just adding "sch311x-isa-*" after chip "dme1737-*" also works fine.
 
Thank you for the hint.
 
Kushal Koolwal
 
I do blog at http://blogs.koolwal.net/
_________________________________________________________________
Hotmail® is up to 70% faster. Now good news travels really fast. 
http://windowslive.com/online/hotmail?ocid=TXT_TAGLM_WL_HM_70faster_032009



Reply sent to Aurelien Jarno <aurelien@aurel32.net>:
You have taken responsibility. (Wed, 11 Mar 2009 05:06:03 GMT) Full text and rfc822 format available.

Notification sent to Kushal Koolwal <kushalkoolwal@hotmail.com>:
Bug acknowledged by developer. (Wed, 11 Mar 2009 05:06:03 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #20 received at 519038-done@bugs.debian.org (full text, mbox):

From: Aurelien Jarno <aurelien@aurel32.net>
To: Kushal Koolwal <kushalkoolwal@hotmail.com>
Cc: 519038-done@bugs.debian.org
Subject: Re: Bug#519038: lm-sensors: dme1737 does not honour sensors3.conf settings
Date: Wed, 11 Mar 2009 06:04:20 +0100
On Tue, Mar 10, 2009 at 05:43:27PM -0700, Kushal Koolwal wrote:
> 
> > What are you expecting?
> Ah..I see what happened. In Linux kernel the support for my chipset,
> SCH3114, is contained inside dme1737 module. So the module dme1737 has
> to be loaded to get output from sensors. Since there is no specific
> settings for SCH311X in sensors3.conf I thought may be the settings of
> dme1737 in sensors3.conf should work because that is the required
> module.
> 
> However, I got it working by adding the following files to my
> sensors3.conf file.
> chip "sch311x-isa-*"
>  # Temperature inputs
> label temp1   "CPU Temp"
> label temp2   "M/B Temp"
> label temp3   ""Unknown"
> 
> or better just adding "sch311x-isa-*" after chip "dme1737-*" also works fine.
> 

Ok, closing the bug.

-- 
Aurelien Jarno	                        GPG: 1024D/F1BCDB73
aurelien@aurel32.net                 http://www.aurel32.net




Bug archived. Request was from Debbugs Internal Request <owner@bugs.debian.org> to internal_control@bugs.debian.org. (Wed, 08 Apr 2009 07:27:50 GMT) Full text and rfc822 format available.

Send a report that this bug log contains spam.


Debian bug tracking system administrator <owner@bugs.debian.org>. Last modified: Thu Apr 17 01:09:33 2014; Machine Name: buxtehude.debian.org

Debian Bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.